Collageen licht uitleg

Collageen in uw huid zorgt ervoor dat de huid elastisch en stevig blijft. De huid produceert tot ongeveer het 25e levensjaar voldoende collageen, daarna neemt de aanmaak van collageen geleidelijk af. Met veroudering van de huid tot gevolg. Uw huid gaat nu namelijk slapper worden, gaat hangen en er ontstaan rimpels.

Dankzij het speciale rode licht ( 633 nm ) van collageen lampen wordt de aanmaak van collageen in de (leder)huid weer gestimuleert.  Het stimulerende effect op de collageenproductie in de huid is wetenschappelijk bewezen (*) en tevens in 2008 onder een groep gebruikers getest met zeer positieve resultaten (**). Wist u dat een tekort aan collageen in de huid ook een verhoogd risico geeft op verzwakking van botten en spieren?

Met behulp van collageen lichttherapie vertraagd u het verouderingsproces van de huid. De huid wordt weer steviger en elastischer, rimpels verminderen en uw huid ziet er weer jonger, frisser, steviger en dus mooier uit.

Collageen lichttherapie veilig in gebruik

Collageenlampen zijn volledig veilig in gebruik. Ze bevatten namelijk geen (bij overmatig gebruik schadelijke) UV straling. Er zijn ook geen negatieve bij effecten bekend. Ook is het niet nodig om tijdens uw collageen behandeling een beschermbril te dragen die u gewend bent te gebruiken tijdens het zonnen. Het is niet nodig en het voorkomt dat het collageenlicht de huid rondom de ogen bereikt. Juist een gebied wat extra gevoelig is voor veroudering.

Voordelige collageen behandeling bij u thuis

Het is niet meer nodig om keer op keer dure collageen houdende gels en crèmes aan te schaffen. Ook de tijdrovende en dure collageenlicht behandeling in een zonnestudio of beauty salon behoren tot het verleden.

Als u namelijk nog een zonnehemel of zonnebank in huis heeft staan die niet meer gebruikt wordt kan deze omgebouwd worden tot een complete collageenbank. Als uw zonnebank of -hemel 100 watt lampen heeft van 176 of 190 centimeter, zijn deze te vervangen voor collageenlampen. U hoeft dus niet een totaal nieuw apparaat te kopen en de oude zonnebank wordt zo ook nog eens nieuw leven in geblazen.

Voor vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Collageenbehandeling

Zichtbare verbetering van de huid en een afname van de rimpels zijn pas waarneembaar als het product voor een langere tijd in gebruik is. Collageen therapie is geen magie, maar een serieus product die tijd nodig heeft om uw huid ook daadwerkelijk te verbeteren. Hoe lang u het collageen apparaat uiteindelijk moet gebruiken is erg afhankelijk van uw leeftijd, levensstijl en huidtype. Maar u gaat uiteindelijk zeker resultaat zien. Op basis van het onderzoek uit Zwitserland (**) zijn er wel een aantal richtlijnen aan te geven:

  • al na 10 behandelingen (ongeveer 2 tot 3 weken) stelde bijna 70% van de gebruikers een duidelijke verbetering van de fijne rimpeltjes in gezicht en decolleté vast. Na 20 behandelingen (ongeveer 5 weken) was dat al bijna 90% en na 30 behandelingen 100%.
  • na de gehele kuur (ongeveer 30 behandelingen) stelde 88% van de gebruikers een duidelijke verbetering van de diepe rimpeltjes in gezicht en decolleté vast.
  • 97% van de gebruikers was na afloop tevreden over de resultaten.

(*) Bron: Red light therapy for rejuvenation and Anti Wrinkle by Dr Ernst Smolka July 2009. Based on: The Photobiology of LED Phototherapy by Dr R.Glen Calderhead, MSc, Dr Med Sci FRSM President of SG Biomedical, Japan and Research coördinator at the Japan Phototherapy Laboratory in Tokyo.
(**) Bron: Mon-Amie : onderzoek onder 51 eindgebruikers collageen licht therapie in 2008 in Clinique Piano Zwitserland